192 & Demis Roussos Museum

Gepubliceerd: 13-05-2016 9:05

192 & Demis Roussos Museum

Je waant je terug in de tijd, het moment dat je binnenkomt in het 192 Demis Roussos Museum. Op de begane grond zijn er twee ruimtes die je meenemen langs het enorme succes van de beroemde Griekse zanger Demis Roussos; van zijn geboorte in Alexandrië, zijn periode in Athene waar hij Vangelis ontmoette, het succes met Aphrodite's Child en zijn indrukwekkende solo carriére vanaf 1971. Je kunt zelf zijn vele clips afspelen en geniet verder van de sfeer die deze wereldartiest altijd uitstraalde.

Op de eerste verdieping waan je je terug in de periode 1960 -1974, de periode waar de popmuziek eigenlijk ontstaan is en waar je elke dag ook van kunt genieten via 192TV.
De eerste ruimte is een algemene ruimte met aandacht voor alle zeezenders, daarna is er een kamer die de beginperiode van Radio Veronica laat zien, met daarin de originele apparatuur uit de Zeedijk studio. Een Top 40 kamer, een 'Summer of Love' ruimte en een speciale kamer 'Golden Years of Dutch Popmusic', waarin de invloed van Radio Veronica in het succes van bands als The George Baker Selection, Golden Earring(s), Cats, Tee-Set, Shocking Blue, Focus e.a. wordt uitgelegd.
Vervolgens een speciale kamer waarin de originele studio van Laapershoek is opgesteld en verder de periode 1970-1974 wordt uitgebeeld, 'Veronica blijft, als U dat wilt'.
De laatste kamer laat de emoties zien en horen van het laatste uur, incl. een Philips tv waar je nog eens beelden kunt terugkijken van het laatste uur.

Daarnaast is er ook een filmzaaltje waar je allerlei beelden van de zeezenders kunt bekijken.

Het 192 Demis Roussos Museum, een unieke inkijk in de zeezenders én het muzikale leven van Demis Roussos, u kunt de hele dag uw herinneringen delen in dit Museum, gevestigd aan de Oude Barneveldseweg 65B in Nijkerk. Natuurlijk mag u fotograferen en filmen en de bar is de gehele dag geopend voor allerlei drankjes, van koffie tot champagne.

Open elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur. OOK GEOPEND 2E PINKSTERDAG VAN 11-17 UUR!
Entree is € 8,50 per persoon.


Demis Roussos werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suezcrisis in 1956 en daarop in 1961 naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Roussos lid van een aantal groepen als The Idols, We Five, The Mini's en The Papathanassiou Set, na hun aankomst in Parijs op 23 maart 1968 omgedoopt door producer Lou Reizner in Aphrodite's Child. Na het ontbinden van deze groep begon Roussos in 1971 een solocarrière.

Hij is als gast te horen op een aantal albums van Vangelis, een van de bandleden van Aphrodite's Child, waaronder Blade Runner.
Zijn solocarrière vertoonde een piek in de jaren zeventig met een aantal hits, waarvan de singles My Friend the Wind en Forever And Ever (1973) hoog genoteerd stonden in verschillende landen. In december 1973 had hij in Nederland een nummer 1-hit met Schönes Mädchen aus Arcadia. In de jaren 80 begon zijn come-back in Nederland met 'Island Of Love', waarna nog grote hits volgden in Frankrijk Quand Je T'aime en On Écrit Sur Les Murs. Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene. Demis maakt zijn platen vanaf 1986 voor het Nederlandse platenlabel BR Music en verbleef daardoor vaak in Nijkerk.

Het 192 Demis Roussos Museum is op 15 juni 2016 officieel geopend door zijn eigen kinderen, Cyril en Emily

Het museum is te vinden aan de Oude Barneveldseweg 65/B te Nijkerk, Nederland. Entree is € 8,50 per persoon. Voor meer informatie over het museum en het online kopen van kaartjes, klik hier.

Deel deze pagina:

Wat kan 192TV jou bieden?

  • 24 uur per dag
  • Clips en TV optredens
  • Jaren '50, '60, '70, '80 en '90
  • De grootste hits uit die tijd
  • Kaarten voor het 192TV museumKrijg je geen genoeg van de golden oldies? Neem dan ook eens een kijkje op ons YouTube kanaal.

Copyright © 2018 192TV HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)